Le Ta'iala Sili i Pusa Junction Solar: Fa'aaliga, Fa'apipi'i ma Fa'amanuiaga

O le malosi o le la ua avea ma puna'oa sili ona lauiloa ma gafataulimaina mo fale nofoia ma pisinisi. A'o fa'aauau pea ona fa'atupula'ia le mana'oga mo panele o le la, o lo'o fa'apena fo'i le mana'omia o vaega lelei ma fa'atuatuaina e pei o pusa so'o. I totonu o lenei ta'iala atoatoa, o le a matou su'esu'eina uiga, fa'apipi'i, ma fa'amanuiaga o pusa fa'asoso'o o le la (e ta'ua fo'i o pusa fa'asoso'o photovoltaic).

Fa'ailoga o le pusa so'o o la

O se tasi o uiga autu o apusa so'oga o le lao lona gafatia e tatalia tulaga faigata o le tau. Photovoltaic junction boxes ua mamanuina e faʻagaioi i taimi faigata o le tau, faʻamautinoaina o loʻo faʻaauau pea ona faʻaogaina lelei e oʻo lava i le vevela ma tulaga o le siosiomaga. O lenei umi e taua tele e faʻamautinoa ai le umi ma le faʻamaoni o lau faʻaogaina o le la.

E le gata i lea, o pusa faʻapipiʻi PV ua faʻapipiʻiina i mea faʻapipiʻi talafeagai e pei o fusi faʻamau, faʻafaigofie le faʻapipiʻiina ma leai se faʻalavelave. E le gata i lea, o fesoʻotaʻiga uma i totonu o le pusa faʻapipiʻi e faʻaluaina faʻamalosia, e maua ai le puipuiga faaopoopo ma le mautu i le faiga atoa. O lenei vaega e taua tele i le faatumauina o le faʻamaoni o lau fesoʻotaʻiga, aemaise lava i fafo o siosiomaga e le mafai ona faʻaalia i elemene.

E le gata i lea, o le maualuga o le faʻaogaina o le pusa o le la e mafai ona fetuunai e faʻatatau i le ituaiga o diode faʻaaogaina. O lenei fetuutuuna'i e mafai ai ona fa'amanino ma fa'asilisili le faiga o le la, ma fa'amautinoa e fa'agaoioi i le maualuga maualuga i lalo o tulaga eseese.

Fa'apipi'iina o le pusa so'o o le la

O le fa'apipi'iina o se pusa feso'ota'iga o le la ose la'asaga taua tele lea i le fa'atulagaina o le fa'aogaina o le la. O le faʻapipiʻiina lelei e faʻamautinoa ai le tuʻufaʻatasia lelei o le pusa faʻatasi ma paneta o le la, e mafai ai ona lelei le tafe ma fesoʻotaʻiga o le mana i totonu o le masini.

Pe a faʻapipiʻi se pusa faʻapipiʻi sola, e taua le mulimuli i taʻiala ma fautuaga a le gaosiga. E aofia ai le fa'amautinoaina o lo'o fa'amau lelei le lipine ma fa'amalosia lelei so'otaga uma. E le gata i lea, o le filifilia o le diode sa'o mo se talosaga fa'apitoa e taua tele i le fa'ateleina o le fa'atinoga o lau fa'aogaina o le la.

Tulaga lelei o pusa so'o o la

O le fa'aogaina o pusa so'o o le la e maua ai le tele o fa'amanuiaga mo fale ma fale fa'apisinisi fa'apipi'i fa'ato'aga. O foliga tumau ma le tau o pusa feso'ota'iga photovoltaic e mautinoa ai o lo'o tumau pea le fa'agaioiga ma fa'atuatuaina faiga o le la e tusa lava pe lu'itau tulaga tau si'osi'omaga. O lenei fa'atuatuaina o lona uiga o le fa'asaoina o tau mo se taimi umi ma le mana'omia la'ititi o tausiga mo masini fa'aola.

E le gata i lea, o le lelei o le faʻapipiʻiina ma le faʻaluaina faʻamalosia o fesoʻotaʻiga o pusa fesoʻotaʻi sola e saofagā i le faʻatinoga atoa ma le saogalemu o lau faʻaogaina o le la. O feso'ota'iga fa'amautu e fa'aitiitia ai le fa'aletonu o le eletise ma fa'amautinoa le mautu o le paoa mai au paneta la.

I se aotelega,pusa feso'ota'iga lafaia se sao taua i le fa'atinoga ma le fa'aogaina o lau fa'aogaina o le la. O latou foliga mamana, faʻapipiʻi faigofie, ma filifiliga faʻapitoa e avea ai i latou ma vaega taua o le faʻaogaina o le malosi o le la. E ala i le malamalama i foliga, faiga faʻapipiʻi, ma faʻamanuiaga o pusa fesoʻotaʻi sola, e mafai e tagata taʻitoʻatasi ma pisinisi ona faia faʻaiuga faʻamaonia pe a faʻaogaina le malosi o le la i totonu o latou meatotino.


Taimi meli: Iul-19-2024